Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Henk Binnendijk

Gesprekken met bekende Nederlanders. Een persoon uit de wereld van politiek, bedrijfsleven, media of religie staat centraal. Op verschillende locaties in binnen en buitenland volgt Andries zijn gasten en voert hij openhartige gesprekken over geloof, zingeving, passie en bezieling. Waarom doen ze het werk dat ze doen en welke idealen streven zij daarbij na? Hoe gaan zij om met moeilijke dilemma's en welke persoonlijke keuzes hebben zij daarvoor moeten maken? En wat is hun visie op de huidige samenleving; hoe gaan zij om met de grote thema's die leven in de samenleving?

Andries kijkt

Andries Knevel over 'De Jacobsladder' van Marc Chagall.

In het gesprek in Andries met Henk Binnendijk, was er een plek voor het schilderij van Marc Chagall, "De Jacobsladder". Dit schilderij verwijst naar de geschiedenis in het Bijbelboek Genesis, waar Jacob in een droom een ladder ziet, waar engelen van beneden naar boven lopen.

Chagall schilderde dit doek in 1973 in het Zuiden van Frankrijk. Binnendijk wordt telkens weer getroffen als hij dit schilderij ziet, mede vanwege het feit dat de engelen van beneden naar boven lopen, vice versa.

Kennelijk waren er al engelen om Jacob heen, op zijn vlucht door de woestijn. alleen hij zag ze nog niet. Zo zijn er, aldus BInnendijk, ook nu engelen om ons heen, maar de vraag is of we ze opmerken.

Het schilderij van Chagall doet ons telkens weer herinneren aan het feit dat we niet alleen zijn in deze koude wereld.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: