Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Gert-Jan Segers

Andries Knevel ontvangt iedere zondagavond christelijke denkers, vernieuwers, markante figuren en inspirerende voorbeelden in de sfeervolle Naarden vesting. Deze week praat hij met ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers.

Gert-Jan Segers zat als student bij een christelijke studentenvereniging waar gedebatteerd werd over het Koninkrijk van God, geloof en politiek.

Tijdens zijn studententijd werd hij een "zelfingenomen mannentje" en wist alles te vertellen over God. Tot God opeens verdween. Na het kijken van een programma over dementie, wat de sterfelijkheid en het einde liet zien, was Gert-Jan God kwijt.

Andries wil van hem weten hoe hij God weer terugvond.


+ gertjansegers.nl
+ @gertjansegers

Andries kijkt

Gert Jan Segers koos het schilderij "De verloren zoon" van Rembrandt. Ik denk dat dit schilderij de komende maanden wel meer genoemd zal worden. Terecht, want de gelijkenis is ontroerend en het schilderij ook. In de gelijkenis staat de vader (God) te wachten op zonen en dochters die naar hem toe komen. En dan klinkt er uit zijn mond geen enkel verwijt, maar word je liefdevol omarmd, wat je ook gedaan hebt. Rembrandt heeft dat heel treffend getekend. En ook de oudste zoon, die dacht dat hij de genade van de vader verdiend had. Maar zo gaat het niet in het Koninkrijk van God. Jezus keert al onze waarden en gedachten om.

Dat deed ook de theoloog Dietrich Bonhoeffer die op 9 april 1945 werd vermoord, op persoonlijk bevel van Hitler. In zijn boek "Navolging" leert hij ons dat geloven in Christus ook consequenties heeft voor je dagelijkse handelen. Of dat nu prive is, of in de politiek.

Het schilderij en het boek spreken ook mij erg aan. Ik had ze ook uit kunnen kiezen.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: