Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Mirjam Kollenstaart

Andries Knevel ontvangt iedere zondagavond christelijke denkers, vernieuwers, markante figuren en inspirerende voorbeelden in de sfeervolle Naarden vesting. Deze week praat hij met dominee Mirjam Kollenstaart uit Ottoland.

Mirjam Kollenstaart besloot eigenlijk bij toeval theologie te gaan studeren, toen ze niet ingeloot werd voor geneeskunde. Als vrouw "met een kleurtje" viel ze nogal op tussen de "mannen met grijze vouwbroeken". 

Het ambt van dominee bleek haar echter erg goed te liggen. Hoewel ze zichzelf niet als gelovige zag toen ze aan haar studie begon, raakte ze bevriend met evangelische studenten en bezocht charismatische samenkomsten waar ze een diepe ervaring met God had. Die gebeurtenis veranderde haar leven. 

Als dominee in het kleine Ottoland is Kollenstaart een publiek figuur. "Iedereen kent mij". Ook op internet laat ze van zich horen. Andries wil van haar weten of het beroep van dominee haar niet eenzaam maakt.

+ dsmirjam.wordpress.com
+ @dsmirjam

Andries kijkt

Predikante Mirjam Kollenstaart koos een opmerkelijk kunstwerk in "Andries". Het is 16 september van Rene Magritte.

Op het schilderij zien we een niet al te opvallende boom, geschilderd in de nachtelijke uren, en als het ware op de boom geplakt een halve maan. Die maan hoort daar helemaal niet. Hij past niet in het plaatje; hij lijkt er zomaar bij gehaald.

Aanvankelijk vond ik het schilderij ook helemaal niet inspirerend. Maar wel intrigrerend. Want doet die maan daar en waarom heeft Magritte die maan er op deze wijze "op geschilderd"? En waarom vind Mirjam Kollenstaart dit nu juist zo'n inspirerend schilderij?

Ze vertelt het in de uitzending zelf.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: