Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Tineke Haket

Tineke is haar hele leven op zoek geweest naar rust. Rust om zichzelf te kunnen zijn. Die zocht ze in verschillende soorten van spiritualiteit.

Ze verdiepte zich in allerlei stromingen en verkeerde jarenlang in de zomer tussen de hippies op Ibiza. Uiteindelijk vond ze God.

Andries kijkt


"De verloren Zoon" is een van de bekendste schilderijen van Rembrandt. Het hangt in de Hermitage in St Petersburg. Generaties mensen hebben dit schilderij bekeken en er troost uit ervaren.

Het schilderij gaat immers over de gelijkenis uit het Bijbelboek Lukas 15, waar de Vader wacht op zijn zoon die hem verraden heeft. Als de zoon terugkomt, met aanvankelijk een mond vol schuldbelijdenissen, omarmt de Vader hem, zonder enig verwijt.

Zo mogen mensen tot God gaan. Zonder voorwaarden vooraf. En ze worden liefderijk door hem ontvangen.

Priester-Wetenschapper Henri Nouwen schreef het boek "Eindelijk thuis", met dit schilderij van Rembrandt op het omslag. Dat boek is voor heel veel mensen tot zegen geweest.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: