Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

ChristenUnie-lijsttrekker André Rouvoet

Portretten van de mens achter de persoon. De komende weken staan in het teken van de verkiezingen. Andries gaat op pad met lijsttrekkers om op zoek te gaan naar de mens achter de lijsttrekker.

Het tv-programma 'Andries' staat deze weken in het teken van de Tweede- Kamerverkiezingen op 22 november. Andries ontmoet verschillende lijsttrekkers en gaat op zoek naar de mens achter de politicus.

In deze aflevering ontmoet Andries de lijsttrekker van de ChristenUnie, André Rouvoet. André en Andries bezoeken samen het Comenius College in Hilversum. Zowel de politicus als de presentator hebben op deze middelbare school vele lesuren doorgebracht. Er volgt een ontmoeting met scheikundeleraar Zonnenberg, die ook Andries in de klas heeft gehad.

In het programma duikt ook een oude schoolvriend op, de bekende acteur Victor Löw, van wie André en Andries de voorstelling 'De Redenaar' bezoeken. In Amsterdam ontmoeten ze Toos Heemskerk van het Scharlaken Koord, een organisatie die vrouwen uit de prostitutie probeert te krijgen door een 'uitstapprogramma' aan te bieden.

Bij de voedselbank van Regina McNack in Amsterdam-Zuidoost steken André en Andries de handen uit de mouwen. Ze helpen de pakketten inpakken.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: