Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

D66-lijsttrekker Alexander Pechtold

Portretten van de mens achter de persoon. De komende weken staan in het teken van de verkiezingen. Andries gaat op pad met lijsttrekkers om op zoek te gaan naar de mens achter de lijsttrekker.

Het tv-programma 'Andries' staat de komende weken in het teken van de Tweede-Kamerverkiezingen op 22 november. Andries ontmoet verschillende lijsttrekkers en gaat op zoek naar de mens achter de politicus.

Andries Knevel gaat in deze aflevering op zoek naar de onbekende kant van Alexander Pechtold. We kennen hem als voormalig minister van Bestuurlijke vernieuwing en als lijsttrekker van D66. Maar waarom heeft hij voor de politiek gekozen en hoe zag zijn leven er voor de politiek uit?

Pechtold gaat terug naar zijn middelbare school om ditmaal zelf les te geven, hij pakt zijn oude beroep van veilingmeester even op voor een goed doel en hij vertelt op het Binnenhof over zijn politieke ambities. De vraag waar zijn doorzettingsvermogen vandaan komt brengt Andries en Pechtold bij een kerk in Rhoon, waar ze stil staan bij het overlijden van vader Pechtold na een langdurige en ernstige ziekte.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: