Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Antoine Bodar

Andries Knevel ontmoet in Rome de Nederlandse priester Antoine Bodar. Bodar werkt en woont het grootste deel van het jaar in Rome. Hij neemt Andries mee naar een aantal unieke plekken in de stad.

Zo dalen ze af in de catacomben van het oude Rome. Daar, vijftien meter onder de grond, temidden van de graven van de eerste christenen die te lijden hadden onder vervolgingen, praten ze over hun geloof en wat zij zelf daarvoor zouden willen opgeven.

Ook brengen ze een bezoek aan de immense St. Pieter, waar Bodar een mis opdraagt. Onder de basiliek van de St. Pieter gaan ze naar de crypte met het graf van paus Johannes Paulus II.

Andries bezoekt ook Bodar thuis, in zijn eigen klooster. De priester laat daar zijn woonvertrekken zien en de kloosterkerk, waar de uit Utrecht afkomstige paus Adrianus VI is begraven. In de woonkamer van zijn klooster praten ze over de kern van het geloof en hoe je in het dagelijks leven God kunt ontmoeten.

Samen nemen ze ook een kijkje in de radiostudio's van Radio Vaticana. Kortom, een boeiende ontmoeting in een zeer sfeervol Rome aan de vooravond van kerst.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: