Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Over Adieu God?

In een nieuw seizoen van ‘Adieu God?’ ontmoet Tijs van den Brink weer een aantal BN-ers. Ondanks hun christelijke opvoeding zeiden zij de kerk vaarwel. Verlieten ze daarmee ook God en hun geloof?

Aan de keukentafel
Open, maar ook heel persoonlijke gesprekken over God, de kerk en geloven, gewoon ‘aan de keukentafel’ bij BN’ers thuis, of in de kerk van hun jeugd; dat is de insteek van 'Adieu God?'. Ondanks hun religieuze opvoeding kwam er een moment dat de gasten van 'Adieu God?' hun banden met de kerk verbraken. Is het verhaal achter hun beslissing een confronterende spiegel voor christenen, of ligt de oorzaak van hun kerkverlating elders?

Foto's: Nachtzon Media

Zestig leerzame gesprekken

Presentator Tijs van den Brink heeft inmiddels zestig afleveringen gemaakt en wil van kerkelijk opgevoede BN’ers weten waarom ze de kerk verlieten en of het afscheid van de kerk ook een afscheid van God betekende.

Hij leert nog steeds van de gesprekken met de bekende kerkverlaters: “Veel mensen haken af vanwege het gedrag van anderen. Het is goed je daarvan bewust te zijn. Maar ook van het beeld van God dat we in de kerken soms geven”.
In eerdere seizoenen sprak Tijs onder anderen Jochem van Gelder, Leontien van Moorsel, Cor Bakker, Albert Verlinde en Lucille Werner, Filemon Wesselink, Johan Derksen, Marlies Dekkers, Youp van 't Hek, Ronald Plasterk, Petra Stienen en Bennie Jolink.

Hoe kijken zij terug op hun jeugd in de kerk en de geloofsopvoeding door hun ouders? Wanneer ontstond twijfel en op welk moment besloten ze de kerk te verlaten? Bracht die kerkverlating een zoektocht naar zingeving op gang of was het juist het einde er van? Wat blijft er hangen van de oude beelden en gebruiken en wat is er voor in de plaats gekomen? 

Tijs neemt een beeld van Jezus mee naar het gesprek om de gast te vragen naar hoe hij of zij naar Jezus kijkt. Gasten krijgen ook de ruimte om Tijs te bevragen op zijn geloof. Dat levert spannende en openhartige gesprekken op over de grote vragen van het leven.

Colofon

Geproduceerd door NACHTZON MEDIA in opdracht van de Evangelische Omroep.

Presentatie: Tijs van den Brink
Eindredacteur: Pieter van Langevelde
Regie: Anne Christine Girardot
Redactie: Esther Kaper, Ruben Altena
Samenstelling, montage & vormgeving: John Gruter en Mannes van der Burg
Productie: Wilma Mannee
Camera: Gerrit Albada
Geluid: Jan Olsman

Contact

Evangelische Omroep
t.a.v. redactie Adieu God
Postbus 21000
1202 BA Hilversum
T: 035-6474645
E: [email protected]