Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Over Adieu God?

In ‘Adieu God?’ gaat Tijs van den Brink met bekende Nederlanders in gesprek over God, geloof en geloofsgemeenschap. De gasten in dit programma zijn in hun persoonlijk leven met religie in aanraking gekomen, meestal in hun opvoeding. Vaak zegden ze de kerk of geloofsgemeenschap vaarwel. Maar namen ze daarmee ook afscheid van God?

Ruim tachtig leerzame gesprekken

Jezusbeeld

Presentator Tijs van den Brink heeft inmiddels ruim tachtig afleveringen gemaakt van Adieu God? Hij leert nog steeds van de gesprekken: “Veel mensen haken af vanwege het gedrag van anderen. Het is goed je daarvan bewust te zijn. Maar ook van het beeld van God dat we in de kerken soms geven”.


In eerdere seizoenen sprak Tijs onder anderen Jeroen Pauw, Maarten ’t Hart, Arjen Lubach, Johan Derksen, Marlies Dekkers, Youp van 't Hek, Midas Dekkers, Petra Stienen en Bennie Jolink. Hoe kijken zij terug op hun jeugd in de kerk en de geloofsopvoeding door hun ouders? Wanneer ontstond twijfel en op welk moment besloten ze de kerk te verlaten? Bracht die kerkverlating een zoektocht naar zingeving op gang of was het juist het einde er van? Wat blijft er hangen van de oude beelden en gebruiken en wat is er voor in de plaats gekomen?

Tijs neemt een beeld van Jezus mee naar het gesprek om de gast te vragen naar hoe hij of zij naar Jezus kijkt. Gasten krijgen ook de ruimte om Tijs te bevragen op zijn geloof. Dat levert spannende en openhartige gesprekken op over de grote vragen van het leven.

Colofon

Adieu God? wordt geproduceerd door de EO

Presentatie: Tijs van den Brink
Redactie: Marnel Breure, David Boogerd
Regie: Marlien Holwerda, Bas van Oort, Maarten Joosse
Productie: Marinus Kelder
Eindredactie: Pieter van Langevelde

Contact

U kunt contact opnemen met het Klantencontactcentrum via het contactformulier.

Telefoon: 035-2210022

Wegens de maatregelen rondom het coronavirus zijn wij beperkt bereikbaar.
U kunt ons bereiken van 10.00 tot 15.00 uur.