Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Paul Witteman

Paul Witteman is dankzij zijn rol als presentator van meerdere televisieprogramma’s een van de bekende VARA medewerkers geworden. Zijn programma’s hebben vooral te maken met politiek, journalistiek en muziek. Door de kerk heeft hij een passie voor muziek overgehouden. Het geloof heeft geen plaats meer in zijn leven.

Na de HBS afgerond te hebben, ging Paul Witteman naar het conservatorium om piano te studeren. Omdat hij zichzelf niet goed genoeg vond, stopte hij deze opleiding voortijdig. Hierna studeerde hij een jaar politicologie. Ook deze studie rondde hij niet af. Via de schrijvende pers kwam hij bij de VARA terecht, waar hij eerst radioprogramma’s maakte. Later werd hij door zijn televisiewerk een van de VARA-gezichten.

Paul Witteman zong als koorknaap in de kerk in Overveen. Hij hield er een levenslange liefde voor Bach en andere religieuze muziek aan over, maar het geloof beklijfde niet. Met het ouder worden achtervolgt de doodsangst hem steeds meer.

Vier lessen

Tijs van den Brink met beeld van Jezus Christus

Dit zijn de vier lessen die Tijs heeft geleerd door het maken van dit tv-programma...

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: