Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Sywert van Lienden

In zijn jeugd was politiek commentator Sywert van Lienden actief in de Katholieke Kerk. Hij vond geen bevrijding in het geloof.

Sywert van Lienden groeide op als ‘verdwaalde katholiek op de Veluwe’. Hij ging elke zondag naar de kerk, was misdienaar, bezocht katholieke vakantiekampen en liep mee tijdens processies. Sywert was een jaar of tien toen hij het boekje Kaas en de evolutietheorie van Bas Haring las. Op het gymnasium in Amersfoort kwam Sywert in aanraking met filosofie en dat voelde voor hem als een bevrijding. Zijn katholieke achtergrond en liefde voor kunst komen samen in zijn tentoonstelling voor het Pop-Up Museum van de Wereld Draait Door. In datzelfde programma maakte hij een grote fout door onderzoeken over criminaliteit en etniciteit verkeerd uit te leggen. Iets dat hij zichzelf niet kan vergeven. Toch vindt hij een God die alles vergeeft een geweldige uitvinding.

 

Vier lessen

Tijs van den Brink met beeld van Jezus Christus

Dit zijn de vier lessen die Tijs heeft geleerd door het maken van dit tv-programma...

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: