Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Kluun

Schrijver Kluun groeide op in het katholieke Brabant van de jaren zestig. Als tienjarig jongetje bad Raymond van de Klundert voor heel concrete dingen, zoals een overwinning voor Willem II of sneeuw in de winter.

Het bidden stopte toen Kluun een jaar of vijftien was en begon pas weer toen hij op zijn 33e te horen kreeg dat zijn vrouw borstkanker had.

Zijn bidden kwam voort uit wanhoop en niet uit geloof in God. De schrijver en zijn vrouw raakten er tijdens haar ziekte van overtuigd dat er iets was na de dood.

Het sterke geloof dat hij na de dood van zijn vrouw had, is in de loop der jaren afgezwakt. Hij sluit echter het bestaan van een leven na de dood of een God nog steeds niet uit. Kluun: "Op wiskundigen na haat ik alle mensen die zeggen het zeker te weten, gelovigen net zo goed als atheïsten." 

"Ik geloof in Bruce Springsteen", grapt Kluun. Volgens Springsteen moet je gewoon je best doen een goed mens te zijn. Dat is alles waar je volgens Kluun voor moet staan.

 

Foto: Nachtzon Media

Vier lessen

Tijs van den Brink met beeld van Jezus Christus

Dit zijn de vier lessen die Tijs heeft geleerd door het maken van dit tv-programma...

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: