Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Cor Bakker

Cor Bakker begon zijn carrière in de kerk. Als onzekere puber werd hij pianist van het jeugdkoor van de kerk van zijn ouders, “die piano is echt mijn redding geweest”. Tot er drie mannen van de broederraad waren, die klaarstonden om hem te bekeren. Er werd gedreigd met de hel als hij op dat moment niet op zijn knieën zou gaan. “Maar ik heb God helemaal niet nodig”, zei een boze Cor. “Ik was zo kwaad. ‘Jullie zien mij hier nooit meer terug’, heb ik geroepen.” Die gebeurtenis was voor hem een aanleiding om na te gaan denken over het geloof, wat er toe leidde dat hij zich helemaal afkeerde van de kerk.

Cor was klaar met de kerk, maar is voor zijn toenmalige vrouw toch in de katholieke kerk getrouwd. Meegaan naar het altaar vond hij hypocriet, zijn vrouw ging alleen naar voren. De samenwerking van Cor met Paul de Leeuw viel zijn ouders zwaar. De vader van Cor is overleden, maar zijn moeder is nog gelovig en actief in de kerk. Cor vertelt dat hij er kort geleden achter kwam dat zijn moeder heel andere dingen gelooft dan hij dacht. Aan presentator Tijs van den Brink laat hij horen wat hij zich nog herinnert van de muziek uit de kerk en hoe volgens hem de hemel zou kunnen klinken.

Adieu God?, zaterdag 7 juli, om 19.30 uur, Nederland 2

Vier lessen

Tijs van den Brink met beeld van Jezus Christus

Dit zijn de vier lessen die Tijs heeft geleerd door het maken van dit tv-programma...

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: