Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Carel ter Linden

Gepensioneerd dominee Carel ter Linden was naar eigen zeggen een té gelovig jongetje. “Vader, vertel nog eens over die kruisiging,” vroeg hij met enige regelmaat.

Na zijn pensionering ging hij zich verder verdiepen in wat hij precies geloofde. Na de dood van zijn vrouw verloor hij het geloof in een hiernamaals. Vervolgens liet hij het beeld van een persoonlijke God los, met name toen hij zich ging verdiepen in de werking van het proces van evolutie. “Dat proces is te wreed om door een God geschapen te zijn.”

Ter Linden vraagt ook naar de ontwikkeling van het geloof van presentator Tijs van den Brink. Ze blijken beiden adieu gezegd te hebben tegen het godsbeeld van hun jeugd, maar hebben er allebei een heel ander godsbeeld voor in de plaats gekregen. Volgens Ter Linden is God nergens zonder mensen.

Ter Linden, Carel, Wat doe ik hier in Godsnaam - Een zoektocht, Arbeiderspers, Amsterdam 2013 | € 17,50 | ISBN 978 90 295 8712 9

+ Meer over deze titel

Vier lessen

Tijs van den Brink met beeld van Jezus Christus

Dit zijn de vier lessen die Tijs heeft geleerd door het maken van dit tv-programma...

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: