Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Stevo Akkerman

Stevo Akkerman is chef buitenland van het dagblad Trouw. In zijn onlangs verschenen boek Donderdagmiddagdochter schrijft hij over het verlies van een dochter die kort na de geboorte overlijdt en over de ontwikkeling van zijn geloof in zijn leven.

Akkerman komt uit een gereformeerd-vrijgemaakt gezin met tien kinderen. Het hele leven is doordrenkt met de strenge leer van de kerk. God is voor hem de ‘opperste boeman’. Na een periode waarin hij met zijn vrouw naar meer evangelische kerken gaat, kiest hij voor een ‘geloof met gaten’. In de tijd dat hij besluit niet meer naar de kerk te gaan raakt zijn vrouw in de ban van een extreme pinkstergemeente. Het onbegrip tussen Akkerman en zijn vrouw en het onvermogen om te praten over hun beider geloofsbeleving is de oorzaak van een zware huwelijkscrisis. Akkerman vertelt aan Tijs van den Brink hoe zijn vrouw op een gegeven moment suggereerde dat hun dochtertje had kunnen blijven leven als ze op de juiste manier gebeden hadden.

Vier lessen

Tijs van den Brink met beeld van Jezus Christus

Dit zijn de vier lessen die Tijs heeft geleerd door het maken van dit tv-programma...

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: