Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Jack Spijkerman

Jack Spijkerman groeide op in de gereformeerde kerk van IJmuiden. Jack deelde als kritische puber na de dienst stencils uit met alle veranderingen die hij wilde doorvoeren.

Hij breekt definitief met de kerk als hij na drie maanden huwelijk van zijn vrouw scheidt. De kerk laat Jack weten dat hij beter kan verhuizen, want hij geeft tenslotte les op de plaatselijke basisschool en is als gescheiden man een slecht voorbeeld voor de kinderen. Vanaf dat moment wilde Jack niets meer met zijn kerk te maken hebben.

Na een korte betrokkenheid bij de Kritische Gemeente in IJmuiden, een activistisch en feministisch kerkgenootschap, nam Jack definitief afstand van de kerk. Hij noemt zichzelf nu atheïst.  

Toch is hij nooit helemaal losgekomen van zijn gereformeerde achtergrond. ‘Toen mijn zieke oma vroeg of ik met haar wilde bidden, heb ik dat gedaan.’ Jack is ervan overtuigd dat – mocht de hemel bestaan – hij wordt toegelaten. Tijs van den Brink is benieuwd waarom hij daar zo zeker van is.

Vier lessen

Tijs van den Brink met beeld van Jezus Christus

Dit zijn de vier lessen die Tijs heeft geleerd door het maken van dit tv-programma...

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: