Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Johan Derksen

Tijs van den Brink gaat in gesprek met Johan Derksen, Goedele Liekens, Anita Witzier, Erik van Muiswinkel, Sara Kroos en Ronald Plasterk. Zij zijn christelijk opgevoed en gingen vroeger naar de kerk. Wat is daarvan over? Tijs vraagt de BN'ers waarom ze de kerk verlieten. Noemen zij zichzelf van God los? Tijs: 'Hopelijk ontstaan er mooie ontmoetingen die tot nadenken stemmen'.

Tijs van den Brink begrijpt dat maar vraagt aan Johan Derksen in "Adieu God" of hij wel alle kanten van het christendom gezien heeft. Welke rol speelt zijn moeder? Welke rol Hans Kraaij jr.? Wat vertelt zijn vriend Johan Cruijff hem over God? Hij heeft de kerk verlaten maar zegt Johan Derksen ook definitief: Adieu God?

Hij kent alle verhalen uit de bijbel, hij bad als kind tot God, maar wat zijn vriend Johan Cruijff hem ook vertelt over zijn geloof, hij verlaat de kerk en verliest het vertrouwen in God. In "Adieu God?" vertelt hij Tijs van den Brink of dit afscheid van kerk en God definitief is.

Vier lessen

Tijs van den Brink met beeld van Jezus Christus

Dit zijn de vier lessen die Tijs heeft geleerd door het maken van dit tv-programma...

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: