Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Bennie Jolink

Normaal-zanger Bennie Jolink was een bijzonder vroom kind. Hij keek op tegen de dominee en las als puber de hele bijbel van voor naar achteren.

Toen het meisje waar hij heimelijk verliefd op was omkwam bij een ongeluk tijdens een dropping verloor hij zijn geloof in één klap. Op de vraag aan God hoe Hij dat ongeluk toe had kunnen staan kwam nooit een antwoord. In zijn studietijd aan de kunstacademie werd hij een radicale atheïst.

 

Hij werd beroemd als zanger die altijd dronken op televisie kwam, iets waar hij zich achteraf voor schaamt. Nadat hij voor de tweede keer door een manager belazerd werd belandde hij in een zware depressie. “Ik breek liever elk bot in mijn lichaam twee keer dan dat ik een minuut depressief ben.”

Toen hij daarvan herstelde, en zeker toen hij kleinkinderen kreeg, werd hij een ander mens. Hij is milder geworden, ook over de kerk. Zijn kleinkinderen komen regelmatig in de kerk in zijn woonplaats Hummelo, en tegenwoordig gaat hij af en toe met hen mee.

Betekent zijn terugkeer in de kerk ook dat hij anders over God is na gaan denken?

+ Meer over Bennie Jolink

 

Vier lessen

Tijs van den Brink met beeld van Jezus Christus

Dit zijn de vier lessen die Tijs heeft geleerd door het maken van dit tv-programma...

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: