Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Lenette van Dongen

Tijs van den Brink gaat in gesprek met o.a. Youp van 't Hek, Franca Treur, Jörgen Raymann, Hans van Breukelen en Lenette van Dongen. Zij zijn christelijk opgevoed en gingen vroeger naar de kerk. Wat is daarvan over?

Lenette is 21 als ze een tekort aan zingeving ervaart. Ze belt de dominee voor een gesprek. Hij bezoekt Lenette en maakt tijdens dit gesprek misbruik van haar vertrouwen. “Hij heeft mij meer beschadigd dan wanneer iemand mij letterlijk geslagen zou hebben.” Na die ervaring trekt ze deur van de kerk achter zich dicht. 

Later komt ze in aanraking met de Brahma Kumaris, een spirituele beweging met oosterse invloeden. Jarenlang mediteert ze dagelijks vanaf vier uur ‘s ochtends en volgt ze lessen bij deze groep. “Ik kan zoveel liefhebben dat ik voor jou zou kunnen sterven,” zegt ze tegen Tijs van den Brink als ze vertelt over de universele liefde die ze in zichzelf ontdekt heeft. 

Verassend
Als haar gevraagd wordt of God bestaat, komt ze na een lange stilte tot een verrassend antwoord.

Meer over deze gast

Vier lessen

Tijs van den Brink met beeld van Jezus Christus

Dit zijn de vier lessen die Tijs heeft geleerd door het maken van dit tv-programma...

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: