Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Sharon Gesthuizen

Tijs van den Brink gaat in gesprek met o.a. Youp van 't Hek, Franca Treur, Jörgen Raymann, Hans van Breukelen en Lenette van Dongen. Zij zijn christelijk opgevoed en gingen vroeger naar de kerk. Wat is daarvan over?

Toen ze herstelde van die ziekte pakte ze een bijbel in een hotelkamer en ging er in lezen. “Toen viel ik van mijn geloof.”

Sharon was op zoek naar troost, maar las een passage uit de brieven van Paulus waarin hij schreef dat vrouwen tot weinig in staat waren. “Ik kon niet geloven dat dit de waarheid is. Ik voelde me afgewezen, dat deed echt pijn.”

Als kind ging Sharon regelmatig naar de katholieke kerk. Na het lezen van een artikel met uitspraken van de paus over condooms in Afrika besloot ze zich uit te schrijven uit de kerk. De pastoor met wie ze belde accepteerde haar uitschrijving niet omdat hij gehoord had dat het in Afrika te warm was voor condooms. Ze was beledigd door zijn antwoord, maar ze liet het er maar bij zitten en heeft zich nog steeds niet uitgeschreven.

Tegen Tijs van den Brink vertelt ze waarom ze de uitschrijving uit de kerk niet doorgezet heeft en wat het verband is tussen haar gelovige opvoeding en haar keuze voor de SP.

Vier lessen

Tijs van den Brink met beeld van Jezus Christus

Dit zijn de vier lessen die Tijs heeft geleerd door het maken van dit tv-programma...

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: