Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Protestanten brengen creativiteit in beweging

Rembrandt bracht de kunst in beweging

Rondleiding door het huis van Rembrandt

Rembrandt krijgt in de zeventiende eeuw vooral opdrachten van rijke calvinisten. Hij schildert Bijbelse taferelen. Episch is zijn werk van de Verloren Zoon dat nu de Hermitage in St.Petersburg hangt. Wie denkt dat protestanten alleen de beelden bestormden kan niet om Rembrandt heen, die de verbeelding weer alle ruimte gaf. Met grote precisie. Tot op de dag van vandaag – in tijden van Youtube en selfies – vergapen we ons aan zijn werk.

Leer Rembrandt kennen in de dramaserie 'Rembrandt en Ik'

Aflevering 1 - Rembrandt en Jan Lievens

Het eerste deel van 'Rembrandt en Ik' vertelt het leven van Rembrandt door de ogen van Jan Lievens. Een gewoon jochie in Leiden dat bevriend raakt met zijn leeftijdgenoot Rembrandt. De twee maken met hun streken zowel het canvas als de stad onveilig.

Aflevering 2 - Rembrandt en Saskia van Uylenburgh

Het tweede deel vertelt het leven van Rembrandt door de ogen van zijn grote liefde: Saskia van Uylenburgh. Na hun eerste ontmoeting staat het voor Saskia vast: Ze moet hem weer zien! Met een list weet ze Friesland en haar strenge zusters te ontvluchten.

Aflevering 3 - Rembrandt en Govert Flinck

Deel drie van de dramaserie vertelt het leven van Rembrandt door de ogen van Govert Flinck. Hij was ooit een leerling van de grote meester, maar is intussen uitgegroeid tot de belangrijkste rivaal van Rembrandt van Rijn.

Aflevering 4 - Rembrandt en Cornelia

Het laatste deel van 'Rembrandt en Ik' vertelt het leven van Rembrandt door de ogen van zijn dochter. De nog jonge Cornelia wil niets liever dan dat haar vader haar schildert zoals ze echt is. Maar Rembrandt lijkt zijn dochter nauwelijks op te merken.