Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Programma's

Luther gaat trouwen en jij kunt erbij zijn!

2 november 2017

Het Duitse religieuze erfgoed omvat meer dan Luther. Maar liefs 13 UNESCO werelderfgoederen hebben een religieuze achtergrond. Daarvoor moeten we protestantse streken verlaten. De Dom van Aken of van Keulen bijvoorbeeld. Tel daarbij op 3000 kloosters en evangelische huizen die hun huizen zelfs openstellen voor gasten of de levende christelijke tradities zoals paas- en kerstmarkten en Duitsland is ineens een land geworden voor de stiltezoeker, de pelgrim of degene die zich wil laven aan wat het Christendom heeft voortgebracht.

Natuurlijk kun je ook de streken bezoeken waar Luther zelf gewoond en gewerkt heeft. Historische Lutherplaatsen zoals Leipzig of Wittenberg brengen je dichtbij de tijd van het begin van het protestantisme.  En de beweging gaat door. Ook voor Luther.  Luther beweegt ook naar een volgende stap. Volgend jaar juni wordt in Wittenberg herdacht dat Maarten Luther in het huwelijksbootje stapte met de kloosterzuster Katharina von Bora. Sinds 1994 wordt deze bruiloft al gevierd in Wittenberg. De middeleeuwse bruiloft trekt duizenden bezoekers. En aangezien 500 jaar protestantisme en Maarten Luther ook voor Nederland relevant zijn, zijn de buren uit Nederland meer dan welkom.

En wil je zelf een kijkje nemen in het land van Luther?  Doe mee aan de speciale prijsvraag!