Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Programma's

Terugblik: Protestantse Estafette

13 oktober 2017

 

Als een lopend vuur richting 31 Oktober : het zuiden.

In de aanloop naar 31 oktober was er het afgelopen jaar een heuse estafette aan activiteiten. Protestantse kerken organiseerden activiteiten waarbij het stokje elke maand weer aan een andere provincie werd doorgegeven. En omdat iedereen niet overal bij kan zijn, doen we op 500jaar.nl de Estafette versneld nog eens over. Vier keer een terugblik op het afgelopen jaar. Niet helemaal in chronologische volgorde. Maar het estafette-gevoel is er niet minder om. We beginnen in het zuiden. 

Limburg

In november 2016 was Roermond het centrum van protestantse inspiratie. Oud EO radiomaker Ferdinand Borger voerde hier een voorstelling op over de Bijbel onder het motto Solo Scriptura! Sola Scriptura? En in de Minderbroederskerk was er een tentoonstelling over de Bijbel en de boekdrukkunst.

Noord Brabant 

Het estafette stokje kwam in Brabant in september 2017.  In Bergen op Zoom was er een buffet met “Tischreden” door kerkelijke prominenten. En in Den Bosch gingen de kerkdeuren open en verbond men de activiteiten, bijvoorbeeld een Bach Cantate met open monumentendag.

De zomer van 2017 was voor Zeeland

Het thema levenskunst stond centraal. En voor levenskunst moet je in de kerk zijn. De zeeuwse kerken waren royaal met openstelling, orgelbesprekingen en speciale activiteiten om de gastvrijheid van de kerk te onderstrepen. Luthersoep en Lutherboer was in Veere bij de openlucht picknick inbegrepen.