Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Programma's

Inspiratie-event: Verlegen met Verschil

25 oktober 2017

Vijfhonderd jaar na de Reformatie is het protestantisme niet bepaald een eenduidige stroming. Wie zijn we nou eigenlijk? Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen protestanten, en hoe gaan we daarmee om? Ook voor de inmiddels vijftigjarige EO zijn dat belangrijke vragen. Daarom vroegen we onderzoeksbureau Motivation een onderzoek te doen onder Nederlanders tussen de 25 en 45 jaar die zich protestants noemen. Op maandag 13 november wordt het onderzoek gepresenteerd en toegelicht tijdens het inspiratie-event ‘Verlegen met verschil’ in museum Beeld en Geluid in Hilversum. In workshops kunnen bezoekers doorpraten over verschillen in de kerk en bijvoorbeeld de toekomst van het christendom in Europa. ’s Avonds presenteert Tijs van den Brink een speciale editie van de Tafel van Tijs met ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers en ds. Karin van den Broeke van de Protestantse Kerk in Nederland.

Het aantal plaatsen voor het inspiratie-event is beperkt. Meer informatie is te vinden op EO.nl/verlegenmetverschil. Hier kunt u zich ook aanmelden.