Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

In Holland staat een kerk

Dinsdag 31 oktober 20.30 op NPO 1

In Holland staat een kerk

‘In Holland staat een kerk’ is de muzikale tv-special die op 31 oktober om 20.30 uur door de EO werd uitgezonden op NPO 1. Het programma laat zien wat 500 jaar protestantisme ons land heeft gebracht en hoe onze cultuur hierdoor is gevormd. Deze invloed is nog steeds zichtbaar en gaat ook door. We zien het terug in onze kunst, in ons landschap, in onze waarden, in de kerken, in ons religieus erfgoed, in ons als Nederlanders. Programma gemist? Bekijk de uitzending hier terug

3D-videomapping

Tijdens ‘In Holland staat een kerk’ komen de verhalen van vijfhonderd jaar protestantisme tot leven door 3-D videomapping op de gevel van de Laurenskerk in Rotterdam. De kerk fungeert als projectiescherm waarop speciale beelden te zien zijn hoe het protestantisme zich heeft ontwikkeld sinds 1517 tot nu. ‘In Holland staat een kerk' is de eerste Nederlandse tv-productie die videomapping op deze schaal en in combinatie met televisie toepast. 

Inhoud tv-programma

Daarnaast zien we livemuziek van Stef Bos, Leona Philippo, de Eric van Tijn Band en het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. de Amerikaanse dirigent James Gaffigan. Jörgen Raymann neemt ons als cabaretier mee in hoe hij 500 jaar protestantisme beleeft. En verteller Andries Knevel neemt ons mee het land in naar verschillende experts die meer vertellen over verschillende tijden in 500 jaar protestantisme.

17 miljoen mensen

Geniet onder andere van een remake van het nummer ’15 miljoen mensen’ van Fluitsma & van Tijn uit 1996. Een nummer over onze Nederlandse samenleving, onze gewoontes en eigenaardigheden.

Gratis cd

Wilt u nagenieten van de prachtige muziek van ‘In Holland staat een kerk’? Bestel dan vanaf 31 oktober de gratis cd.