Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Protestanten brengen de politiek in beweging

Abraham bracht de politiek in beweging

Thuis op 5 - over Abraham Kuyper

Het is 1879 als Abraham Kuyper aan de wieg staat van 's lands eerste politieke partij: de Anti-Revolutionaire Partij (ARP). Wat je keuze ook is, van ARP tot CDA, van SP tot VVD, onze partijdemocratie begint hier. Kuyper brengt mensen bij elkaar rondom het woord van God. Dat woord wil hij richtinggevend laten zijn voor de politiek. En hij doet meer: Abraham Kuyper ontwerpt een samenleving waarin katholieken en protestanten geen burgeroorlog beginnen, maar – niet altijd als beste vrienden, maar wel – in vrede weten samen te leven.

In de voetsporen van Abraham Kuyper…

Varia Americana aflevering 1

George Harinck arriveert in New York en treedt in de voetsporen van Abraham Kuyper, die in 1898 door de Verenigde Staten reisde.

Varia Americana aflevering 2

Kuyper reist door naar Princeton: de plek waar hij als held werd ontvangen en zijn beroemde lezingen hield.

Varia Americana aflevering 3

George Harinck brengt een bezoek naar Pella in Iowa. Het stadje kent veel inwoners met Nederlandse voorouders. Zo ook de gebroeders Bandstra, die op hun boerenbedrijf 'Hollandse' kaas produceren.

Varia Americana aflevering 4

In Princeton ontmoet George studente Imani Thorton. Deze jonge studente maakt zich boos over racisme op de universiteit. Imani is lid van de Black Justice League en studeert op Princeton.