Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

 

In Holland staat een kerk

De muzikale tv-special ‘In Holland staat een kerk’ wordt op 31 oktober om 20.30 uur door de Evangelische Omroep uitgezonden op NPO 1. ‘In Holland staat een kerk’ laat zien wat 500 jaar protestantisme ons land heeft gebracht en hoe onze cultuur hierdoor is gevormd. In de Laurenskerk in Rotterdam komen de verhalen van vijfhonderd jaar protestantisme tot leven door 3D-videomapping. Daarnaast zien we livemuziek van Stef Bos, Leona Philippo, de Eric van Tijn Band en het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. de Amerikaanse dirigent James Gaffigan. De presentatie is in handen van Jörgen Raymann en Andries Knevel. 'In Holland staat een kerk' is de eerste Nederlandse tv-productie die videomapping op deze schaal en in combinatie met televisie toepast.

We kennen allemaal het nummer ’15 miljoen mensen’ van Fluitsma & van Tijn uit 1996. Een nummer over onze Nederlandse samenleving, onze gewoontes en eigenaardigheden. Vanavond konden we genieten van een speciaal voor ‘In Holland staat een kerk’ aangepaste versie van dit lied. Ook zong Stef Bos het nummer ‘Toen was geloof heel gewoon’.

Videomapping
De Laurenskerk vormde het decor voor een imponerende 3D videomapping. De gevel van de Laurenskerk fungeerde als projectiescherm waarop speciale beelden te zien waren hoe het protestantisme zich heeft ontwikkeld sinds 1517 tot nu.

Gratis ep
Na afloop van de tv-uitzending op 31 oktober is het mogelijk om een gratis ep te bestellen via 500jaar.nl met muziek van ‘In Holland staat een kerk’.

500jaar.nl
‘In Holland staat een kerk’ maakt onderdeel uit van de EO-campagne 500jaar.nl die dit najaar start. In deze campagne laten we zien dat na 500 jaar het protestantisme nog altijd een bron van inspiratie is. Naast ‘In Holland staat een kerk’ besteden meerdere EO-programma’s dit najaar uitgebreid aandacht aan de betekenis van 500 jaar protestantisme voor Nederland op radio, tv en online. Ook via het speciale online platform 500jaar.nl wordt zichtbaar: de beweging gaat door!