Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Videostagiair BEAM

Ben jij op zoek naar een uitdagende en afwisselende stage? Ben jij creatief, leergierig en wil je graag inspirerende videocontent maken voor jongeren? Word dan videostagiair(e) bij BEAM vanaf februari 2018.

Afdeling
BEAM is hét jongerenmerk van de EO. Maandelijks hebben we tussen de 200.000 en 500.000 unieke bezoekers op onze website eo.nl/BEAM. Naast de website zijn we actief op Facebook, YouTube, Instagram, Snapchat en WhatsApp. Daarnaast organiseren we evenementen zoals de EO-Jongerendag, BEAM Presents en de Scholentour. 

Op de BEAM-redactie werken we met een klein team van ongeveer twaalf mensen aan de dagelijkse content op de website. Een belangrijk onderdeel van het BEAM-team is de videoredactie, waarvan jij onderdeel kan worden. Wij zijn altijd bezig om video op een vernieuwende manier in te zetten. Bij onze videocontent staan drie kernwaarden centraal: stoer, humor en inspiratie. Als stagiair draai je volledig mee met het team en zijn er veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Tegelijkertijd laten wij ons graag verrassen door jouw kunde en creativiteit.

BEAM is een christelijk platform en we vinden affiniteit met geloof belangrijk. Mocht je weinig tot niets met het geloof hebben, dan is dat ook geen probleem. Wij laten ons graag prikkelen door mensen die anders in het geloof staan.

Wat ga je doen?

-       Je denkt mee met de ontwikkeling van videoformats en werkt scripts uit;

-       Je filmt tijdens draaidagen en tijdens onze wekelijkse live-uitzending;

-       Je zorgt ervoor dat beeldmateriaal wordt ingeladen en gearchiveerd;

-       Je monteert inspirerende en positieve filmpjes;

-       Je denkt mee over de manier waarop de videocontent verspreid wordt en zet de content uit via onze kanalen.

-       Je analyseert de kijkcijfers van onze videocontent.

Wat zoeken wij in jou?

-       Je hebt inmiddels de nodige ervaring in camera- en montagewerk opgedaan;

-       Je kunt goed overweg met een montageprogramma, zoals Final Cut Pro X;

-       Je bent op zoek naar een stage waar je ruimte krijgt voor je eigen ideeën;

-       Je bent creatief;

-       Je kunt zelfstandig werken en je kan initiatief nemen.

-       Je kunt goed omgaan met deadlines en flexibele werktijden;

-       Je hebt interesse in online videocontent en videoplatformen, zoals YouTube;

-       Je volgt bij voorkeur een mediaopleiding. 

Waarom stagelopen bij de EO?
De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals.

De missie van de EO is om het goede nieuws van Jezus Christus door te geven aan de samenleving. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Stageperiode
Het gaat om een fulltime stage vanaf februari 2018 voor 5 maanden of langer. In overleg is een andere periode ook mogelijk. Geef dit alvast aan in je sollicitatiebrief. 

Stagevergoeding
€250,- bruto op basis van 36 uur per week.

Reageren
Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je sollicitatiebrief, CV en relevant materiaal voor 1 december naar Henk-Jan Neef via [email protected] Wil je meer informatie? Stuur ons dan een mailtje.