Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Stagiaires Bureauredacteur Radio 1

-36 uur per week-

Wil jij je journalistieke vaardigheden op een hoger niveau brengen tijdens een stage waarin creativiteit, verantwoordelijkheid en teamgeest voorop staan? Kom dan bij ons stage lopen.

NPO Radio 1 - Dit is de Dag en Dit is de Nacht
Je gaat werken voor de NPO Radio 1 programma’s Dit is de Dag en Dit is de Nacht, gemaakt door de EO. Het  is een stage waarin je de belangrijkste vaardigheden voor radioredactie onder de knie krijgt. Je bedenkt programma’s, items en debatten en helpt mee die uit te voeren. Dit is de Dag is een opiniërend programma dat dagelijks is te horen op NPO Radio1 van 18.30 tot 19.00 uur. Dit is de Nacht is wekelijks te horen in de nacht van maandag op dinsdag van 2.00 tot 6.00 uur. In de nacht staan ervaringen en verhalen van luisteraars centraal.

Wat ga je doen?

  • Je draagt onderwerpen aan voor Dit is de Dag en Dit is de Nacht;
  • Je produceert gasten en onderwerpen voor beide programma's;
  • Je houdt voorgesprekken met gasten als voorbereiding op de interviews op de radio;
  • Je maakt gespreksopzetten;
  • Je hebt de regie over de nachtuitzendingen;
  • Je werkt samen met presentatoren, redacteuren en eindredactie;
  • Je schrijft teksten voor de website.

Na afloop van de stage ben je een goede bureauredacteur die inzetbaar is op allerlei journalistieke rtv-redacties. De stage start in overleg per 1 november of per 1 december. We zoeken meerdere kandidaten.

Wil je meer info over de stage? Bel dan met Steven Emmens, samensteller 06 21152376

Je sollicitatie en cv kun je sturen naar [email protected]