Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Stagiaires Bureauredacteur Radio 1

Voor de beste start van je journalistieke loopbaan op radio en tv kun je maar beter solliciteren bij de EO op NPO Radio 1. 

Je wilt de journalistiek in. En je wilt dat vak uitoefenen in de wereld van radio en televisie. Dan kun je ophouden met zoeken. Wij maken een complete bureauredacteur van je die niet alleen terecht kan in de radiowereld, maar ook bij journalistieke tv-programma’s. Wij geven je de kans om echt zelf een programma te maken. Wij bieden je een stageplek waar creativiteit, verantwoordelijkheid en teamgeest voorop staan.

Dit is de Nacht
In de nacht van maandag op dinsdag is de zender vier uur lang voor jou. Jij bedenkt onderwerpen die leven bij de luisteraar. Je benadert gasten en bereidt de onderwerpen inhoudelijk voor. Je maakt gespreksopzetten. De presentatoren Sjors, Lynda, Willem en Anna Neeltje rekenen op jou. 

Dit is de Dag
Elke werkdag om half zeven ‘s avonds is de zender het terrein van scherpe opinies, argumenten en debatten, onder leiding van Tijs van den Brink. Je bedenkt de onderwerpen voor Tijs, je benadert de gasten en bereidt de gesprekken voor.

Langs de Lijn En Omstreken
Renze Klamer en zijn NOS-maatje Robbert Meeder zoeken voor Langs de Lijn En Omstreken verhalen die je raken. Naar mensen die de wereld een beetje mooier willen maken. Jij vindt die verhalen voor hem. Je benadert gasten, bereidt het gesprek voor en zorgt op werkdagen tussen negen en elf uur ‘s avonds voor radio waar je blij van wordt.

Wat zoeken wij in jou?

  • Je hebt je journalistieke hart op de goede plek, een brede maatschappelijke blik en volgt het nieuws op de voet;
  • Je hebt een leerzame houding en bent flexibel;
  • Je bent vierdejaarsstudent en volgt de hbo opleiding Journalistiek of een andere relevante WO-opleiding;
  • Je hebt een leerzame houding en je bent flexibel;
  • Je bent doortastend en vasthoudend;    
  • Je bent communicatief sterk en innemend;
  • Je bent een teamspeler en stressbestendig;
  • Je hebt kennis van of affiniteit met het christelijk geloof en de EO.

Na afloop van de stage ben je een goede bureauredacteur die inzetbaar is op allerlei journalistieke rtv-redacties. We zoeken meerdere kandidaten per 1 mei en 1 juni.
  
Waarom stage lopen bij de EO? 
De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Reageren
Enthousiast geworden? Solliciteer dan via je het online sollicitatieformulier of stuur je CV en motviatie naar [email protected] Wil je meer informatie over de stage? Bel dan met Steven Emmens, samensteller 06-21152376.