Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Stagiair Bureauredacteur Radio 1

Voor de beste start van je journalistieke loopbaan op radio en tv kun je maar beter solliciteren bij de EO op NPO Radio 1. 

Je wilt de journalistiek in. En je wilt dat vak uitoefenen in de wereld van radio en televisie. Dan kun je ophouden met zoeken. Wij maken een complete bureauredacteur van je die niet alleen terecht kan in de radiowereld, maar ook bij journalistieke tv-programma’s. Wij geven je de kans om echt zelf een programma te maken. Wij bieden je een stageplek waar creativiteit, verantwoordelijkheid en teamgeest voorop staan.

Dit is de Zaterdag/Zondag
Iedere zaterdag- en zondagochtend tussen 06.00-07.00uur bespreken wij de heetste actualiteit, zowel op het gebied van nieuws en media (zaterdag) als op het gebied van religie (zondag). Samen met een drietal jonge opiniemakers neemt de presenator van dienst de weekendkranten door of het laatste nieuws in de wereld van zingeving en religie. Jij mag gasten benaderen en voorbereiden EN op regelmatige basis de uitzending van regie voorzien. De presentatoren Lynda en Willem rekenen op jou! 

Dit is de Dag
Elke werkdag om half zeven ‘s avonds is de zender het terrein van scherpe opinies, argumenten en debatten, onder leiding van Tijs van den Brink. Je bedenkt de onderwerpen voor Tijs, je benadert de gasten en bereidt de gesprekken voor.

Langs de Lijn En Omstreken
Henk van Steeg en zijn NOS-collega Robbert Meeder zoeken voor Langs de Lijn En Omstreken verhalen die je raken. Naar mensen die de wereld een beetje mooier willen maken. Jij vindt die verhalen voor hem. Je benadert gasten, bereidt het gesprek voor en zorgt op werkdagen tussen negen en elf uur ‘s avonds voor radio waar je blij van wordt.

Wat zoeken wij in jou?

  • Je hebt je journalistieke hart op de goede plek, een brede maatschappelijke blik en volgt het nieuws op de voet;
  • Je hebt een leerzame houding en bent flexibel;
  • Je bent vierdejaarsstudent en volgt de hbo opleiding Journalistiek of een andere relevante WO-opleiding;
  • Je hebt een leerzame houding en je bent flexibel;
  • Je bent doortastend en vasthoudend;    
  • Je bent communicatief sterk en innemend;
  • Je bent een teamspeler en stressbestendig;
  • Je hebt kennis van of affiniteit met het christelijk geloof en de EO.

Na afloop van de stage ben je een goede bureauredacteur die inzetbaar is op allerlei journalistieke rtv-redacties.

Waarom stage lopen bij de EO? 
De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Reageren
Enthousiast geworden? Solliciteer dan via je het online sollicitatieformulier of stuur je CV en motivatie naar [email protected] Wil je meer informatie over de stage? Bel dan met Steven Emmens, samensteller 06-21152376.