Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Stage Documentaire Reisserie

Ben jij een groot liefhebber van documentaires en reisseries en op zoek naar een stage? Dan is dit iets voor jou!

Voor een nieuwe televisieserie voor NPO2, op het snijvlak van documentaire, journalistiek en een reisprogramma, zoeken we een stagiair(e) vanaf november 2018 tot uiterlijk eind februari 2019. 

Wat ga je doen?
Je werkzaamheden bestaan uit ondersteunende werkzaamheden. Onder begeleiding van en in samenwerking met de rest van de redactie houd je je bezig met: 

  • Het spotten van in het buitenland gedraaide filmmateriaal (verschillende talen)
  • Het deelnemen aan redactievergaderingen
  • Het waar mogelijk ondersteunen van het redactionele- en productieproces

Doel van de stage
Tijdens de stage maak je kennis met het inhoudelijke en creatieve selectieproces voorafgaande aan de montage van een documentaire serie en voert ondersteunende werkzaamheden uit. 

Herken jij jezelf in dit profiel?
Je hebt:

  • Affiniteit met documentaire, film en televisie.
  • Ervaring met spotten/montage (Adobe) en kunt dit accuraat en overzichtelijk verwerken. Je voornaamste taak is het maken van spotlijsten. 
  • Een nieuwsgierige, proactieve houding en bent zelfstandig.
  • Een uitstekende beheersing van zowel Nederlands als Engels, in woord en schrift.
  • En je studeert aan een MBO/HBO opleiding (audiovisuele media, journalistiek, filmacademie of andere relevante opleiding). 

Wie zijn wij? 
De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals. De documentaire afdeling van de EO levert een relevante bijdrage aan het pluriforme en publieke debat, zowel in volwassenen- als jeugdprogrammering en werkt samen met (inter-)nationale partners. 

Praktisch
Onze voorkeur gaat uit naar een fulltime stagiair(e), maar in overleg is een deeltijd stage ook mogelijk (bijvoorbeeld als je je studie combineert met een stage). De stage start per november 2018 en eindigt uiterlijk eind februari 2019. In overleg zijn andere data mogelijk. We hanteren de reguliere stagevergoeding van € 250,- per maand op basis van 36 uur per week.

Reageren
Ben je enthousiast geworden? Reageren kan via het online sollicitatieformulier of per mail t.a.v. Saskia Wielinga naar [email protected] Heb je vragen? Stuur dan even een mailtje, we helpen je graag verder.