Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Redactiestagiair Visie

36 uur per week

Verras jij ons met jouw aansprekende pen? Wil jij je ontwikkelen tot een professioneel redacteur? Ga de uitdaging aan bij Visie, wij stomen jou klaar!

Visie

Visie is het wekelijkse mediamagazine van de EO met toonaangevende en inspirerende interviews, verdiepende verhalen en het laatste nieuws uit christelijk Nederland. Ook is er veel aandacht voor programma’s die de EO uitzendt. We beperken ons niet tot papier maar willen ook online interactie met onze lezers. Het motto van de EO - ‘Leef je geloof’ - staat centraal. De redactie van Visie bestaat uit tien gedreven redacteuren.

Wat ga je doen?

Je helpt mee met het samenstellen van verschillende rubrieken in Visie. Daarnaast doe je research voor artikelen, schrijf je verhalen, neem je interviews af en werk je deze uit. Ook neem je deel aan de redactievergaderingen. Kortom, je werkt allround mee op de redactie!

Wat zoeken wij in jou?

We zijn op zoek naar een derde- of vierdejaarsstudent journalistiek die zelfstandig kan werken en zijn/haar nek durft uit te steken. Je bent christen en kunt verwoorden waarom je gelooft. Je schrikt er niet voor terug om je tanden in een verhaal te zetten en de basisbeginselen van goede journalistiek hoeft niemand je uit te leggen. Je weet wat er speelt in de wereld en hebt kennis van de kerkelijke kaart. Bovendien heb je een frisse kijk op Visie: we verwachten van jou een paar steengoede, creatieve ideeën!

Waarom stage lopen bij de EO?

De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals. De missie van de EO is om het goede nieuws van Jezus Christus door te geven aan de samenleving. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Stageperiode

Het gaat om een fulltime stage voor drie tot vijf maanden vanaf september 2017. In overleg zijn andere data eventueel mogelijk.

Stagevergoeding

€250,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Reageren

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan een korte sollicitatiebrief en je CV zo snel mogelijk naar eindredacteur Maarten Vermeulen via stages@eo.nl. Of reageer via het online sollicitatieformulier. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail.