Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Redactiestagiair Blauw Bloed

Je bloed hoeft niet ‘blauw’ te zijn om bij hét royaltyprogramma van de Nederlandse Publieke Omroep te werken, maar passie voor televisie is wel noodzakelijk! Je krijgt een kans om in vier/vijf maanden een schat aan ervaring op te doen. Dit kan dé stageplek voor jou zijn maar, je moet wel graag willen…

Blauw Bloed is het wekelijkse royaltyprogramma van de EO, met uitzendingen op iedere zaterdagavond rond half acht, gepresenteerd door Jeroen Snel. Het programma wordt gemaakt door een gedreven team van ongeveer 15 medewerkers.

Waar zijn we naar op zoek?

Voor de perioden september tot en met december en januari tot en met mei zoeken wij redactiestagiaires. Voor vier of vijf dagen per week. Onze voorkeur gaat uit naar een derde- of vierdejaars leerling van een journalistieke/communicatie-opleiding of de opleiding Media- en Entertainmentmanagement.

Het is belangrijk dat je betrokkenheid voelt bij het programma (en het team!) en dat je inhoudelijke interesse hebt of krijgt in royaltyjournalistiek. Je bent nieuwsgierig, pro-actief en in staat om zelfstandig te werken. We verwachten van je dat je de Nederlandse taal uitstekend beheerst - zowel mondeling als schriftelijk - en dat je géén 9 tot 5 mentaliteit hebt.

Wat ga je doen?

Je werkzaamheden tijdens je stageperiode zijn het ondersteunen van de redactie van Blauw Bloed. Je helpt mee met het researchen van onderwerpen, het bedenken en uitzetten van geschikte sprekers en het zoeken naar relevant beeldmateriaal. Daarnaast houd je de agenda's van de binnen- en buitenlandse koningshuizen bij en screen je diverse websites en tijdschriften op relevante artikelen. Door jouw werkzaamheden blijft ook het archief up-to-date.

Ook werk je mee aan de 'Koninklijk Nieuws’-items die worden uitgezonden aan het begin en aan het einde van de uitzending.

Tijdens je stageperiode 'ruik' je aan de verschillende disciplines binnen de redactie. Je mag mee met het draaien van bijvoorbeeld koninklijke werkbezoeken, modereportages, geschiedenis-items en actuele exposities. Het opnameproces in studio en regie maak je van dichtbij mee.

Reageren

Voor deze baan verwachten we dat je enthousiast bent en ons weet te verrassen! Nieuwsgierig geworden? Mail je motivatie en CV naar Arjan Mitzer, stagebegeleider bij Blauw Bloed via stages@eo.nl