Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Online redactiestagiair Blauw Bloed

Je bloed hoeft niet ‘blauw’ te zijn om bij hét royaltyprogramma van de Nederlandse Publieke Omroep te werken, maar passie voor televisie is wel noodzakelijk! Je krijgt een kans om in vier/vijf maanden een schat aan ervaring op te doen. Dit kan dé stageplek voor jou zijn maar, je moet wel graag willen…

Blauw Bloed is het wekelijkse royaltyprogramma van de EO, met rechtstreekse uitzendingen op zaterdagavond rond 19.30 uur. Gepresenteerd door Jeroen Snel. Het programma wordt gemaakt door een team van ongeveer 15 medewerkers.

Het is belangrijk dat je betrokkenheid voelt bij het programma (en het team!) en dat je inhoudelijke interesse hebt - of krijgt - in royaltyjournalistiek. Je bent nieuwsgierig, proactief en in staat om zelfstandig te werken. We verwachten van je dat je de Nederlandse taal uitstekend beheerst - zowel mondeling als schriftelijk - en dat je géén 9 tot 5 mentaliteit hebt.

Wat ga je doen?
Check jij iedere minuut je Instagram en Facebook? Is het maken van online video’s je hobby én schrijf je hier in een handomdraai een pakkende, korte tekst bij? (Of ben je heel enthousiast over dit allemaal?) Dan zoeken wij jou!

Naast de wekelijkse uitzending heeft Blauw Bloed een website en social media kanalen waar dagelijks actueel royaltynieuws met video’s en foto’s op wordt gedeeld.

Wie zoeken wij?

We zoeken stagiaires om te ondersteunen bij het up-to-date houden van onze kanalen. Dit houdt in dat jij bovenop het laatste (royalty)nieuws zit, teksten schrijft, filmt, en video’s monteert. Iedere dag komt er royaltynieuws binnen en wij willen dit zo snel, correct en leuk mogelijk brengen.

Tijdens je stageperiode 'ruik' je aan de verschillende disciplines binnen de redactie. Je mag mee met het draaien van bijvoorbeeld koninklijke werkbezoeken, modereportages, geschiedenis-items en actuele exposities. Ook het uitzendproces in studio en regie maak je van dichtbij mee.

Voor de periode januari/februari tot en met mei zoeken wij redactiestagiaires. Voor vier of vijf dagen per week. Onze voorkeur gaat uit naar een derde- of vierdejaars leerling van een journalistieke/communicatie-opleiding, opleiding AV-specialist of de opleiding Media- en Entertainment. 

Reageren
Nieuwsgierig geworden? Mail je motivatie en CV naar Arjan Mitzer, stagebegeleider bij Blauw Bloed: [email protected]