Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Crossmediaal redacteur EO.nl/geloven

36 uur per week

Kom jij de redactie van EO.nl/geloven versterken als webredacteur?

EO.nl/geloven

De website EO.nl/geloven is één van de drukstbezochte platforms van de EO. De redactie van ‘Geloven’ zit letterlijk in het hart van dit christelijke mediabedrijf. Op deze website bestaat geen ‘TV’, ‘print’ of ‘online’; alle soorten vinden hun nieuwe uitingsvorm, zo lang het maar raakvlakken heeft met geloven anno nu. Doelgroep: christenen ‘midden in het leven’ (ongeveer 30-55 jaar). Op EO.nl/geloven vind je nieuws, verhalen en video’s over relevante en actuele thema’s voor de moderne gelovige. Het team achter deze ‘gelovenportal’ bestaat momenteel uit een projectleider en drie webredacteuren. EO.nl/geloven werkt structureel samen met de redactie van het christelijke tijdschrift Visie. Ook wordt er nauw samengewerkt met radio- en TV-programma’s waar het geloof relevant ter sprake komt. 

Wat ga je doen?

Dit is een heel veelkleurige stage, waarin je wordt opgeleid tot een toekomstbestendige redacteur: kundig, flexibel en multi-inzetbaar. Vanuit deze redactie krijg je te maken met alle facetten van de EO. Bovendien heb je de unieke mogelijkheid om volwaardig mee te draaien in het redactieteam. Je draagt onderwerpen aan voor nieuws- en achtergrondverhalen. Je houdt de actualiteit en wat er binnen de EO gemaakt wordt bij met een scherp oog voor wat voor gelovigen midden in het leven (30-55 jaar) relevant is. Voor de website schrijf je daar een artikel over - of je bedenkt een andere creatieve vorm. Ook ben je actief aanwezig bij de redactievergaderingen. Je denkt mee met de beeld-/vormgeving en het vinden van foto's bij artikelen. Daarnaast werk je mee in de ontwikkeling van nieuwe creatieve crossmediale ideeën. Vanzelfsprekend in het werken met social media een integraal onderdeel van het redactieproces.    

Kortom: de ideale mix van de leerzame omgeving van een klein team en de mogelijkheden en veelzijdigheid van een groot mediabedrijf.

Wie zoeken we?

Jij bent zeer gemotiveerd om bij EO.nl/geloven opgeleid te worden tot de ideale redacteur van de toekomst. Om dat te kunnen worden schuilt er een aantal competenties in je die bij EO.nl/geloven verder ontwikkeld kan worden. In de kern ben je creatief, flexibel, inhoudelijk, kwaliteitsbewust, initiatiefrijk, leergierig en sociaal ingesteld. Daarnaast ben je een teamplayer, betrouwbaar en je werkt nauwkeurig. Ook heb je kennis van internet en ben je op de hoogte van de huidige trends en ontwikkelingen in de (christelijke) wereld. Je volgt een relevante opleiding zoals Journalistiek, Nederlands of Communicatie. Uiteraard beheers je de Nederlandse taal volledig en kan je toegankelijke (nieuws-)artikelen schrijven. We zoeken voor deze redactie vanzelfsprekend een kandidaat die affiniteit heeft met het christelijk geloof.

Over de EO

De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals.

De missie van de EO is om het goede nieuws van Jezus Christus door te geven aan de samenleving. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Wat leer je?

In je stagetijd leer je bij EO.nl/geloven te schrijven voor een groot publiek, nieuws en onderwerpen te selecteren voor een helder omschreven doelgroep, creatief om te gaan met content en doe je de noodzakelijke kennis op over de werking van de media in het algemeen en internet in het bijzonder.

Reageren?

De stageperiode is voor minimaal 3 maanden vanaf 1 september 2017. Je kunt je sollicitatie richten aan Klaas Jan Baas via stages@eo.nl of reageer via het online sollicitatieformulier!