Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Typisch...!

In de documentaire-serie Typisch…! volgen BNNVARA en de EO de levens van gewone mensen in een buurt ergens in Nederland. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit? Een jaar lang zien we iedere drie weken, in een serie van twaalf afleveringen, een uniek portret van een andere buurt.

Aan de oevers van het Markermeer ligt Marken. Vroeger was Marken een eiland, maar na de aanleg van de dijk in 1957 is het dorp nu officieel een schiereiland. Toch voelen de kleine 2000 bewoners zich nog steeds eilanders. Je woont dan ook niet in Marken, maar op Marken. Het ‘eilandgevoel’ is sterk. Altijd water om je heen, altijd op elkaar aangewezen. Iedereen kent elkaar en iedereen hoort elkaar, want de traditionele houten huizen die zo kenmerkend zijn voor Marken, zijn namelijk behoorlijk gehorig. 

Download hier gidsteksten en foto's

De foto's zijn bestemd voor pers/promotiedoeleinden betreffende het programma en kunt u gebruiken bij uw berichten over EO. Ze zijn vrij van copyright, maar wij vragen u wel de bronvermelding EO bij de foto op te nemen. Meer informatie kunt u hier vinden.

Datum

Vanaf maandag 1 april 2019, drie weken lang van maandag t/m donderdag.

Tijd

19.15 uur

Zender

NPO 2

Contactpersoon Pers

Deborah van Geest
Mobiel: 06 - 52 33 57 26
E-mail: [email protected]

Gerelateerde persberichten