Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

The Passion

Edwin Jonker en Edsilia Rombley vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de negende editie van The Passion. Het muzikale paasevenement vindt op donderdag 18 april plaats in Dordrecht. De verteller van The Passion 2019 is Martijn Krabbé. Zangers Lucas Hamming en Paul Sinha vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus en acteur Porgy Franssen speelt het Pilatus-personage. De namen van de discipelen zijn: Rachel Rosier, Andries Lamain, Henk van Steeg, Joe Sinduhije, Iris van Loen, Sjoerd Dragtsma, Nienke van Dijk, Ron Boszhard, Wijnand Speelman en Grace Workala.

Klaas van Kruistum zal verslag doen van de processie.

Met het thema 'Je bent niet alleen' legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor eenzaamheid en de talloze initiatieven om mensen bij elkaar te brengen. Voor kenners zal de keuze voor Dordrecht geen verrassing zijn. Het is de plaats waar dit jaar 400 jaar geleden tijdens de Synode van Dordrecht de opdracht werd gegeven voor de eerste officiële Nederlandse Bijbelvertaling: de Statenbijbel. Deze vertaling was een revolutie voor het geloof en voor de Nederlandse taal. De verhalen uit de Bijbel konden ineens door iedereen gelezen worden. En de verschillende dialecten in de Lage Landen kregen door deze Bijbelvertaling een gemeenschappelijk boek. Tot op de dag van vandaag gebruiken we woorden en uitdrukkingen uit de Statenbijbel. 400 jaar later is het eigenlijk niet anders. De Nederlandse taal zorgt er ook bij The Passion voor dat het lijdensverhaal van Jezus een verhaal is voor iedereen. De Nederlandse liedjes brengen het passieverhaal opnieuw tot leven en verbinden ons rondom dit verhaal. 

Download hier foto's

De foto's zijn bestemd voor pers/promotiedoeleinden betreffende het programma en kunt u gebruiken bij uw berichten over EO. Ze zijn vrij van copyright, maar wij vragen u wel de bronvermelding EO bij de foto op te nemen. Meer informatie kunt u hier vinden.

Datum

Donderdag 18 april 2019

Tijd

Live om 20.30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2

Website

The Passion

Zender

NPO 1

Contactpersoon Pers

Cornelis Vlot (EO)
T 06 - 21 57 31 27
E [email protected]

Anouk Evers (KRO-NCRV)
T . 06 55 39 03 50
E. [email protected]
 

Gerelateerde persberichten