Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

De Windsors, achter de schermen bij het Britse koningshuis

De Britse koninklijke familie balanceert al een eeuw tussen traditie aan de ene kant en verandering aan de andere. Moeten ze moderniseren of juist hun tradities in ere houden? Moeten ze open of juist gereserveerd zijn? Moeten ze de media verwelkomen of juist mijden? Deze serie begint in 1917, als de familie de naam Windsor aanneemt. Er wordt stilgestaan bij de keuzes die ze hebben gemaakt en de bijzondere weg die ze hebben afgelegd. Het is een weg vol wendingen; van de schokkende troonsafstand van Edward VIII tot de sprookjesachtige kroning van koningin Elizabeth, het tragische overlijden van prinses Diana en de pracht en praal van de koninklijke huwelijken van de afgelopen tijd. Aan de hand van archiefmateriaal en commentaar van deskundigen wordt een nieuwe kijk op deze dynastie gegeven.

De Britse koninklijke familie heeft oorlogen, scheidingen, schandalen, ruzies en tragedies overleefd en zich tegen alle verwachtingen in goed staande weet te houden in de moderne wereld.

Download hier gidsteksten en foto's

Datum

Woensdag 21 en 28 juli, 4, 11, 18 en 25 augustus 2020

Tijd

22.05 uur

Zender

NPO 2

Contactpersoon Pers

Lisa van Slooten
Mobiel: 06 - 29 16 23 88
E-mail: [email protected]

Gerelateerde persberichten