Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Operatie Market Garden

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Operatie Market Garden in Arnhem plaats vond. In het programma doen betrokkenen uit die tijd hun verhaal. Ze hebben de operatie in 1944 meegemaakt en vertellen wat deze dagen met hen hebben gedaan. Mensen van het verzet en mensen die hun huis beschikbaar hebben gesteld voor de geallieerden. In deze tijd staat men tijdens het Coventry gebed nog altijd stil bij oorlog, onrecht en geweld. Ook deze mensen komen aan het woord. 

Aan de herdenkingsviering van 15 september 2019 werken zangers mee van drie koren. The Episcopal Chorale Society’ uit Los Angeles, ‘Exspecto’ uit Epe, en ‘Arise’ uit Kampen. Deze koren zijn speciaal samengesteld voor de herdenkingsviering, 75 jaar na dato. Musici zijn pianist Jos Mulder en organist Johan Luijmes. Voorgangers zijn ds. Rob Visser en emeritus deken OFM Henk Janssen.

Download hier foto's

  • Foto's volgen zo spoedig mogelijk

De foto's zijn bestemd voor pers/promotiedoeleinden betreffende het programma en kunt u gebruiken bij uw berichten over EO. Ze zijn vrij van copyright, maar wij vragen u wel de bronvermelding EO bij de foto op te nemen. Meer informatie kunt u hier vinden.

Datum

Zondag 22 september 2019

Tijd

12.30 uur

Zender

NPO 2

Contactpersoon Pers

Sytze Braaksma
Mobiel: 06 - 46 22 72 94
E-mail: [email protected]

Gerelateerde persberichten