Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Nederland Waterland

De Nederlander is gevormd door het water. Al sinds mensenheugenis leveren we er strijd mee, maar genieten en profiteren we er ook van. We zijn meesters in het bedwingen en bevaren van het water. Maar we verloren er ook vele levens aan. In 8 weken varen we kriskras door Nederland. Dat doen we met de prachtige, 100 jaar oude klipperaak De Catharina van Mijdrecht. Zij neemt ons mee op reis. We zeilen door vele provincies, over rivieren, meren, kanalen, grachten en plassen. We bekijken onszelf en ons land vanaf het water en dat levert een prachtig, soms verrassend, soms ontroerend, bijna tijdloos beeld op van de Nederlanders en onze relatie met het water. Een unieke reis over de Nederlandse wateren, verteld door Gijs Scholten van Aschat.

Download hier gidsteksten en foto's

De foto's zijn bestemd voor pers/promotiedoeleinden betreffende het programma en kunt u gebruiken bij uw berichten over EO. Ze zijn vrij van copyright, maar wij vragen u wel de bronvermelding EO bij de foto op te nemen. Meer informatie kunt u hier vinden.

Tijd

17.10 uur

Zender

NPO 1

Contactpersoon Pers

Margreet Kramer
Mobiel: 06 - 42 70 74 79
E-mail: [email protected]

Gerelateerde persberichten