Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Mensjesrechten

Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven, dat staat in het Kinderrechtenverdrag. Maar de realiteit is anders. Er kan van alles gebeuren waardoor geluk in de knel komt.
Daarover gaan de documentaires van Mensjesrechten. Het zijn ontwapenende verhalen in films van een kwartier, over kinderen en tieners van over de hele wereld. In Mensjesrechten laten ze zien hoe zij omgaan met de kleine en grote uitdagingen die ze tegenkomen. De documentaires bieden context aan actuele gebeurtenissen zoals echtscheidingen in Nederland of de oorlog in Syrië, en gaan tegelijkertijd over universele thema’s zoals vriendschap, veiligheid en onderwijs.

Download hier gidsteksten en foto's

 

Tijd

19.25 uur

Zender

NPO Zapp

Website

Mensjesrechten

In de prijzen

Mensjesrechten wordt regelmatig onderscheiden met internationale filmprijzen. Zo werd bijvoorbeeld de documentaire 'Mijn lijf, mijn leven'  in oktober 2017 bekroond met de UNICEF Japan Prize.

De film "Het meisje met de witte huid" is finalist voor de prestigeuse internationale prijs voor kinderprogramma's Prix Jeunesse. Eind mei 2018 zijn de uitreikingen in Duitsland. Mensjesrechten won bij de vorige editie in 2016 de hoofdprijs in de categorie 'non-fictie 11-15 jarigen' met de film "Hoe Ky Niels werd".

Onlangs werd bekend dat "Het meisje met de witte huid" ook bij de NPO-inzendingen zit voor de International Emmy Awards en de Rockie Awards van het BANFF World Media Festival in Canada.

Filmfestivals

De nieuwste documentaires van Mensjesrechten gingen oktober 2017 in première op filmfestival Cinekid en in november op IDFA. Later dit seizoen is Mensjesrechten te zien op filmfestival Movies that Matter en het Internationaal Film Festival Rotterdam. Verschillende hoofdrolspelers uit de documentaires en makers van Mensjesrechten zullen hier aanwezig zijn. Voor interviewverzoeken kunt u contact op nemen.

Contactpersoon Pers

Kirsten Slagter
Mobiel: 06 - 31 51 36 20
E-mail: [email protected]

Gerelateerde persberichten