Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Renze Klamer

Carrière

Renze Klamer wordt geboren op 12 mei 1989 in Rotterdam. Na de middelbare school volgt hij een economische hbo-opleiding in Breda. Sinds 2009 is Renze Klamer werkzaam bij de EO. Hij begon als stagiair op de Marketing & Communicatie afdeling. Bij een screening voor potentiële presentatoren valt Renze op. Vanaf dat moment zet hij zijn eerste stappen in de wereld van radio en tv. 

Radio en tv
Renze doet ervaring op in verschillende programma’s op radio en televisie. Zo was hij in 2011 de sidekick van Andries Knevel in het tv-programma Door de Wereld. Ook begon hij dat jaar met de presentatie van het radioprogramma Dit is de Nacht en met het presenteren bij de live-uitzendingen van de EO-Jongerendag. In het online-programma Makkelijk Praten Achteraf interviewde Renze Klamer diverse bekende Nederlanders. Dit programma werd uitgezonden na afleveringen van Knevel en van de Brink en 1 Voor de Verkiezingen. 

Langs de Lijn en Omstreken
Vanaf begin 2014 werd Renze vaste presentator van het EO-radioprogramma Dit is de Dag. Voorheen had hij al regelmatig als vervanger van Tijs van den Brink of Elsbeth Gruteke het programma mogen presenteren. Nu presenteert Renze Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1. Deze dagelijkse talkshow van 20:30-23:00 uur bevat een mix van nieuws, live sport en persoonlijke verhalen.

Renze is getrouwd en heeft een dochter.

Onze radiostudio voelt als mijn tweede huiskamer, waar we gasten ontvangen en een goede sfeer is om te praten. Het is een feestje om dat elke dag live te mogen doen op de grootste nieuwsradiozender van Nederland!

Download foto's

Contactpersoon Pers

Voor vragen en/of informatie kunt mailen naar [email protected]               

Portfolio

  • Dit is de Dag
  • Dit is de Dag - Arena
  • God in de Lage Landen
  • Live uitzending BEAM EO-Jongerendag
  • Door de Wereld
  • Dit is de Nacht
  • Makkelijk Praten Achteraf
  • Passion Talk