Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Rachel Rosier

Carrière

Rachel Rosier presenteert vanaf 2016 het populaire EO-programma Checkpoint (Zapp) en Topdoks (Zapp). 

Rachel Rosier wordt op 16 maart 1990 geboren. Op haar 13e wist Rachel het zeker: 'Ik word journalist'. In die tijd schreef ze al stukjes voor het lokale Huizenze weekblad. Na de middelbare school volgde ze dan ook de opleiding journalistiek in Ede, die ze met succes afrondt bij de EO. In 2011 start Rachel meteen als redacteur bij de omroep. Ze werkte onder andere aan jongerenprogramma’s Jong en Bestemming Onbekend en diverse kinderprogramma’s. Vanaf 2016 presenteert Rachel het populaire EO-programma Checkpoint op NPO Zapp.  

Natuurtalent
De liefde voor het vak zat er al jong in. Rachel: “Op mijn dertiende hielp ik in mijn vrije tijd soms al mee op de redactie van BlinQ, destijds een dagelijks kinderprogramma van de EO. Ik kende daar wat mensen en vond het geweldig om er bij te zijn.” De keuze voor een plek vóór de camera was een logische stap voor Rachel. “Ik vind het gewoon heel leuk om te presenteren, om iets van mezelf te laten zien. Daardoor gaat het me denk ik best gemakkelijk af. Gek misschien, maar op een podium of voor een camera voel ik me op m’n gemak.”

Download foto's

Vragen?

Persverzoek voor een van de presentatoren? Neem dan contact op met Tom van Straten.
M: [email protected]
T: 06 11 16 80 51

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over of voor een presentator? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Portfolio

  • Nederland in 2050