Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Jeroen Snel

Carrière

Jeroen Snel wordt op 6 juni 1969 geboren in Nieuwkoop. Na het behalen van zijn havodiploma studeert Jeroen Journalistiek aan het HICO in Zwolle. In 1992 komt hij in dienst bij de Evangelische Omroep en start hij als verslaggever voor de actualiteitenrubriek Tijdsein.

Twee Vandaag
Een jaar later vervolgt Jeroen zijn loopbaan bij Twee Vandaag als verslaggever en vanaf 2000 ook als presentator. Hier is hij vooral de man van de live-verslaggeving vanuit diverse plaatsen. Zo reist hij naar crisisgebieden als Rwanda, Liberia, Soedan, Tsjetsjenië en Bosnië. In 1997 doet hij vanuit Hong Kong rechtstreeks verslag van de overdracht van de Britse kroonkolonie aan China. In 1998 interviewt hij de Libische leider Khadaffi over het Lockerbie-proces. Een interview dat ook wordt uitgezonden door CNN en een aantal Britse zenders. Op 6 mei 2002 presenteert hij een historische uitzending van Twee Vandaag met daarin de eerste berichten en beelden rond de moord op Pim Fortuyn.

In diezelfde periode maakt Snel ook documentaires voor Metterdaad, waardoor hij meer betrokken raakt bij verschillende hulpverleningsprojecten. Het presenteren van het Wereldjournaal en Nederland Helpt zijn een logisch vervolg.

Blauw Bloed
In 2004 krijgt Jeroen een eigen programma: Blauw Bloed. Binnen korte tijd wordt de rubriek gezien als hét royaltyprogramma van de publieke omroep. Zelf wordt hij inmiddels beschouwd als deskundige op royaltygebied. In 2009 verschijnt Jeroens eerste boek Koningin Máxima, waarin hij een beeld schetst van de toekomstige koningin van Nederland.

Download foto's

Programma's

Vragen?

Persverzoek voor een van de presentatoren? Mail dan naar [email protected]

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over of voor een presentator? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Portfolio

  • Wereldjournaal
  • Nederland Helpt
  • De Grootste Royaltykenner
  • Dit is de Zondag
  • Tijdsein
  • Twee Vandaag