Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Jeroen Snel

Achtergrond en carrière
Jeroen Snel wordt op 6 juni 1969 geboren in Nieuwkoop. Na het behalen van zijn havodiploma studeert Jeroen Journalistiek aan het HICO in Zwolle. In 1992 komt hij in dienst bij de Evangelische Omroep.

EO-programma’s
In 1992 start Jeroen als verslaggever bij de Evangelische Omroep voor de actualiteitenrubriek ‘Tijdsein’. Een jaar later vervolgt Jeroen zijn loopbaan bij ‘Twee Vandaag’ als verslaggever en vanaf 2000 ook als presentator. Hier is hij vooral de man van de live-verslaggeving vanuit diverse plaatsen en crisisgebieden. Zo presenteert hij onder andere op 6 mei 2002 een historische uitzending van ‘Twee Vandaag’ met daarin de eerste berichten en beelden rond de moord op Pim Fortuyn. En maakt Jeroen in diezelfde periode documentaires voor ‘Metterdaad’. Ook presenteert hij vervolgens het ‘Wereldjournaal’ en ‘Nederland Helpt’.

In 2004 krijgt Jeroen zijn eigen programma ‘Blauw Bloed’, dat nu nog steeds op tv te zien is. Het is hét royaltyprogramma van de publieke omroep. Jeroen wordt inmiddels beschouwd als deskundige op royaltygebied.

En verder
Naast zijn werk als presentator, verscheen in 2009 Jeroen zijn eerste boek ‘Koningin Máxima’. In dit boek schetst hij een beeld van de toen nog toekomstige koningin van Nederland.

Download foto's

Vragen?

Persverzoek voor een van de presentatoren? Neem dan contact op met Tom van Straten.
M: [email protected]
T: 06 11 16 80 51

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over of voor een presentator? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Portfolio

  • Wereldjournaal
  • Nederland Helpt
  • De Grootste Royaltykenner
  • Dit is de Zondag
  • Tijdsein
  • Twee Vandaag