Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Henk van Steeg

Carrière

Henk van Steeg wordt op 31 maart 1980 geboren in Huizen. Al jong is hij druk in de weer met radio, maar het duurt nog jaren voordat hij werkelijk als radioman aan de slag gaat. Henk volgt 3 jaar havo waarna hij overstapt naar het mbo, richting Bouwkunde. Tijdens deze opleiding gaat hij werken bij de lokale omroep, Radio Phohi, in Huizen. Hij draait daar vooral gospelhits in zijn eigen programma SOS-Radio.


Journalistiek
Nadat hij zijn opleiding Bouwkunde heeft afgerond, besluit Henk toch een andere richting te kiezen. Hij volgt een studie Journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede. Ook volgt hij het basisjaar aan de Evangelische Hogeschool.
 Aan het einde van zijn studie Journalistiek loopt Henk een weekje mee bij Radio 3FM. Hier komt hij Klaas van Kruistum tegen; via Klaas komt hij bij YAM FM terecht.


EO
Na vier jaar radio maken, muziek samenstellen en nieuws lezen, gaat Henk een nieuwe uitdaging aan: in 2007 komt hij in dienst van de Evangelische Omroep. In De Nacht van 3FM heeft hij zijn eigen programma: Henk.
 
In dezelfde periode werkt hij op de redactie en aan de productie van De Gouden Greep. Ook heeft hij dit programma enige tijd gepresenteerd als invaller. Na een jaar 3FM stapt Henk helemaal over naar NPO Radio 2. Samen met Arie Boomsma presenteerde hij 2 in de Foyer. Momenteel presenteert hij het radioprogramma Thank God it's Sunday (NPO Radio 2) en het tv-programma Van Harte.

Henk is getrouwd en heeft twee zoons en een dochter. Ze zijn lid van de Nederlands Gereformeerde Kerk.

Download foto's

Programma's

Contactpersoon Pers

Voor vragen en/of informatie kunt mailen naar [email protected]

Portfolio

  • Leef je Geloof
  • Van Steeg tot 1
  • Laat op 2
  • 2 in de Foyer
  • Henk
  • Thuis op 5