Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Hella van der Wijst

Carrière

Hella van der Wijst wordt op 2 december 1964 geboren in Veghel. In 1991 studeerde ze af aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg en studeerde daarna kort Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Na eerst gewerkt te hebben bij de regionale krant en als radioverslaggever bij Omroep Brabant begon ze als redacteur bij de KRO. Hier werkte ze aan diverse programma’s, zoals M/V Magazine, De Vrijdag is Anders en Gezondheid een Zorg. Hella werkte voor KRO Brandpunt, als columnist voor KRO Magazine en eerder voor Kruispunt TV (RKK), maar ze is vooral bekend als het gezicht van KRO De Wandeling. In mei 2006 kwam haar eerste boek uit onder de naam Hella's Voetsporen. Ook schrijft ze sinds 2013 maandelijks een levensverhaal in PLUS Magazine en een column in wandel.nl. Hella is al ruim 25 jaar journalist.

EO
In 2015 maakt Hella de overstap van omroepbedrijf KRO-NCRV naar EO. Ze presenteerde tot 2017 mee in het dagelijkse EO-programma Geloof en een Hoop Liefde en presenteert momenteel het wekelijks programma Ik Mis Je.

Onderscheidingen en ambassadeurschap
Voor reportages tijdens de oorlog in Bosnië en reportages over de doodstraf ontving Hella het Marga Klompé Stipendium. Voor een documentaire over de doodstraf kreeg ze een nominatie voor de Bronzen Luis. Hella was ambassadeur voor Vastenaktie, de Nationale Sportweek en de Vereniging voor mensen met Brandwonden.

 

Download foto's

Programma's

Vragen?

Persverzoek voor een van de presentatoren? Mail dan naar [email protected]

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over of voor een presentator? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Portfolio

  • De Nieuwe Dag (IKON)