Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Elsbeth Gruteke

Carrière

Elsbeth wordt op 23 januari 1965 geboren in Wageningen. Tijdens haar kindertijd woont ze een aantal jaren in Mozambique. Op twaalfjarige leeftijd komt de niet-christelijk opgegroeide Elsbeth tot geloof als een lerares haar op een eenvoudige manier het evangelie uitlegt. Dat geloof laat haar nooit meer los. Journalist wilde ze al op jonge leeftijd worden. Haar eerste interviews maakte ze met een kleine cassetterecorder.

Radioprogramma's
Na haar eindexamen vwo gaat Elsbeth in Amsterdam Geschiedenis studeren. Direct na haar studie solliciteert Elsbeth bij de Evangelische Omroep, waar ze begint als redacteur bij het nieuwe programma Het Elfde Uur. Na twee jaar maakt ze de overstap naar de het NPO Radio 1-programma Tijdsein. Later werkt ze voor de programma's De Ochtenden en Dit is de Dag. Momenteel presenteert ze Musica Religiosa (op NPO Radio 4) en Onderweg (op NPO Radio 5).

NPO Radio 5
Vier jaar later maakt Elsbeth de overstap naar het Radio 1 Journaal om daar nog weer vier jaar later op terug te komen en weer bij de EO te gaan werken. Via een baan als redacteur werkt ze zich op tot presentator van de opvolger van Tijdsein: het NPO Radio 1-programma De Ochtenden. Behalve dat nam Elsbeth ook de presentatie van Metterdaad Radio voor haar rekening op NPO Radio 5.

Download foto's

Programma's

Vragen?

Persverzoek voor een van de presentatoren? Mail dan naar [email protected]

Heb je een andere vraag, verzoek of opmerking over of voor een presentator? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Portfolio