Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO viert 75 jaar vrijheid

De laatste getuigen

Hoe was het om als kind of tiener op te groeien in de lange jaren van Holland onder het hakenkruis? In het boek ‘De laatste getuigen. Vijftien Nederlanders over de oorlog die hun leven stempelde’ vertellen vijftien van de laatste getuigen over hun leven tussen 1940 en 1945.

Vaak verbluffend gedetailleerd halen zij herinneringen op aan hongertochten, kou, bombardementen, evacuaties, Jodenvervolging en verzet. Maar ze vertellen ook hoe het gewone leven min of meer doorging, ondanks de woelingen van de oorlog. En hoe zij de langverwachte bevrijding hebben beleefd. Verhalen van gewone mensen in ongewone omstandigheden, verrijkt met boeiende achtergrondinformatie over allerlei facetten van de oorlog in Nederland.

Deze uitgave is een samenwerking van EO Visie en Royal Jongbloed en verschijnt ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding én 50 jaar Visie. Elke laatste getuige werd geportretteerd door fotograaf Ruben Timman.