Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Nostalgie in ‘Peter Falk versus Columbo’

Zondag 23 augustus 15.25 uur bij de EO op NPO 2

28 juli 2020

Acteur Peter Falk is vooral bekend door één rol, die van inspecteur Columbo in de gelijknamige serie. Miljoenen kijkers wereldwijd volgden de excentrieke, opvallende handhaver van de wet die moordzaken in chique kringen oplost. In zijn gekreukelde trenchcoat, loensende blik en onafscheidelijke sigaar leek hij een verstrooide rechercheur. Als hij zei:  ‘Just one more thing', dan wist de trouwe kijker dat de ontmaskering van de moordenaar nabij was.

Ooit was Peter Falk verteld dat hij met zijn glazen oog geen carrière op het scherm moest ambiëren. Toch kreeg hij een kans toen er een goedkope gangsterfilm werd opgenomen in New York. Er was geen geld om alle acteurs uit Hollywood te laten meespelen waardoor Peter Falk de kans kreeg een rol te vertolken als sigaar rokende moordenaar. Falk had er succes mee en werd zelfs voorgedragen voor een Oscar als beste bijrol. Zijn filmcarrière was begonnen. Maar beroemd werd hij pas met zijn tv-rol als Columbo.   

Wie was Peter Falk eigenlijk? Wie was de man achter het personage?  Gebaseerd op archiefmateriaal, interviews en fragmenten uit zijn films en de tv-show, werpt deze film licht op het leven van de acteur, een leven vol wendingen, ups en downs. Een documentaire die hulde brengt aan het onsterfelijke karakter van Columbo en aan de acteur die deze opmerkelijke wetshandhaver onsterfelijk maakte. 

Foto's 'Peter Falk versus Columbo'

Download hier de foto's van 'Peter Falk versus Columbo'

Foto’s zijn exclusief te gebruiken in relatie tot het programma. Vrij van copyright, bronvermelding EO en fotograaf verplicht. Lees hier de volledige voorwaarden.