Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

1Maaltijd: bijzondere zendingscollecte tijdens digitale Pinksterconferentie

Unieke samenwerking tussen tien hulporganisaties, waaronder EO Metterdaad

27 mei 2020 in het dossier Pers

UPDATE - Binnen twee dagen kwam er meer dan €250.000 binnen voor de hulpactie #1Maaltijd."We maken het als hulporganisaties niet vaak mee dat er in twee dagen al ruim 2,5 ton binnenkomt, aldus initiatiefnemer Tiemen Westerduin van Compassion. Op Tweede Pinksterdag lieten tienduizenden mensen hun ontbijt staan en doneerden in plaats daarvan geld. #1Maaltijd loopt nog twee weken door. Doneren kan via 1maaltijd.nl

Traditioneel houdt Opwekking op de maandag van de Pinksterconferentie een zendingscollecte. De opbrengsten hiervan zijn niet voor de bestrijding van de onkosten van de conferentie, maar worden verdeeld onder hulpverleningsorganisaties. Daarmee wil Opwekking uitdelen van de zegen, evengoed in dit jaar bij de digitale Pinksterconferentie. Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking: “Onze harten gaan uit naar de mensen in armoede die ontzettend hard worden getroffen door de coronamaatregelen. In veel landen betekent een dag niet werken, een dag niet eten. Wij kunnen én willen het niet aanzien dat er wereldwijd mensen omkomen door honger”. 

Laat je ontbijt staan

Het idee achter de actie is dat tienduizenden mensen op Tweede Pinksterdag, tijdens de conferentie, hun ontbijt lieten staan en 5 euro per persoon doneerden. Dit bleek een groot succes. Tiemen Westerduin van Compassion: “Natuurlijk treft de coronacrisis veel Nederlanders hard, ook economisch. Toch hebben zoveel mensen oog voor de gevolgen van corona voor de allerarmsten wereldwijd: hartverwarmend! We maken het als hulporganisaties niet vaak mee dat er in twee dagen al ruim 2,5 ton binnenkomt. Dit lukte ook doordat er zoveel verschillende organisaties eendrachtig samenwerken.”

Unieke samenwerking

Voor deze actie is er een unieke samenwerking tussen 10 hulporganisaties: Compassion, EO Metterdaad, Leprazending, Red een Kind, TEAR, VPE-zending, Kerk in Actie, World Vision, ZOA en Zending en Gemeente. Deze organisaties staan normaal gesproken op de Mission Boulevard tijdens de Pinksterconferentie.

Het geld dat wordt opgehaald wordt besteed aan voedsel voor mensen die wereldwijd in de problemen zijn gekomen door de lockdown. Tiemen Westerduin (Compassion): “Door als organisaties samen te werken, bereiken we de meeste mensen. We denken dat we met #1Maaltijd een laagdrempelige actie hebben neergezet: hoe meer mensen mee doen, hoe meer mensen wij weer kunnen helpen”.

EO Metterdaad zorgt er als overkoepelende organisatie voor dat de giften op de juiste plaats komen in samenwerking met de andere aangesloten hulporganisaties.

De actie loopt nog twee weken door. Meer info: www.1maaltijd.nl

Contactpersoon

Tiemen Westerduin, initiatiefnemer 1Maaltijd

T: 06-21254831 
M: [email protected]